logo-kovinostroj

Zakaj nam zaupati vašo baterijo ali akumulator?

Vaš akumulator sčasoma izgubi velik del svoje zmogljivosti in učinkovitosti, saj tudi pri najbolje vzdrževanih akumulatorjih s časom pride do močne sulfatizacije ali močnega tvorjenja kristalov svinčevega sulfata.

Posledica tega je, da se del svinčeve plošče ne uporablja več, specifične težnosti akumulatorja pa se zmanjšajo, kar prinese manjšo zmogljivost.

Zaradi tega je potrebno akumulator oziroma baterijo polniti pogosteje, čas uporabe pa bo krajši.

KAJ STORITI Z IZTROŠENO BATERIJO

Iztrošen naboj baterije je potrebno polniti med normalnimi delovnimi cikli, kar povzroči, da se na elektrodah postopoma začnejo nabirati sulfatni kristali, ki bateriji preprečijo, da bi učinkovito dostavila električni tok. V praksi to pomeni, da kristali praktično zadušijo baterijo, saj povečajo njen notranji upor.

Proces kopičenja sulfatov je neizogiben. Še huje – po treh do štirih letih se ta proces eksponentno pospeši, kar povzroča, da začne baterija nenadoma bistveno slabše delovati.

 

 • Nakup novega akumulatorja

  Star akumulator zamenjate z novim, kar je drago in okolju neprijazno.

 • Tehnologija regeneracije

  Odločite se za regeneracijo ter svojim akumulatorjem in baterijam podarite še eno življenje. Prijazno do vaše denarnice in okolja.

POSTOPEK REGENERACIJE

Proces regeneracije traja maksimalno 42 ur. V tem času baterijo 2-krat izpraznimo in 3-krat regeneriramo. V procesu se uporabi poseben visokofrekvenčen pulz, ki odstrani sulfatne kristale iz baterije.

Svinčev sulfat je odstranjen s pomočjo regeneratorja baterij:

 • poveča se težnost elektrolitov
 • zmanjša se notranji upor
 • poveča se kapaciteta baterije (Ah)
 • popolnoma avtomatsko praznjenje oziroma polnjenje.

Regenerator lahko programiramo na daljavo, s pomočjo računalnika (brezžični vmesnik) ali pa progam ročno namestimo.

Ko je proces zaključen, podatke brezžično ali s pomočjo spominske kartice prenesemo na računalnik, kar nam omogoča, da natisnemo natančno in podrobno poročilo o delovanju baterije.

Na poročilu je možno videti:

 • učinek procesa
 • koliko kapacitete (Ah) je baterija pridobila
 • koliko dodatnih ur lahko baterijo uporabljamo po regeneraciji.

Baterija se regenerira na prvotno kapaciteto. Standardna regeneracija omogoča obnovo starih baterij (4, 5, 6, … let), ki so srednje do dobro vzdrževane. Učinkovitost se bateriji povrne v 90 do 100 %.Graf prikazuje enkratno regeneracijo baterije. Zelena premica prikazuje, kako kapaciteta baterije z leti delovanja upada, dokler ne doseže točke, ko je potrebno baterijo zavreči. Modra premica prikazuje, kaj se zgodi z kapaciteto baterije pri enkratni regeneraciji. Kapaciteta baterije brez regeneracije traja približno 6 let, z regeneracijo pa približno 10 let, kar pomeni, da s preprostim postopkom, ki je pomemben prihranek denarja in prispevek k varovanju okolja, podaljšamo življenjsko dobo baterije skoraj za enkrat.

Letna regeneracija bateriji omogoča, da svinčevi sulfati sploh ne nastanejo. Letno vzdrževanje omogoča ohranjanje baterije v optimalni kondiciji. Regeneracija traja zelo malo časa, zato se še posebej priporoča.
Graf prikazuje enkrat letno generacijo baterije. Pri vsakoletni regeneraciji baterije je kapaciteta baterija vedno med 90 % in 100 %. Zelena premica prikazuje baterijo in njeno kapaciteto brez regeneracije – baterija se v šestih letih popolnoma iztroši.. Modra premica prikazuje isto baterijo in njeno kapaciteto ob vsakoletni regeneraciji. Vsakoletna regeneracija bateriji podaljša življenjsko dobo, prav tako pa je njena zmogljivost višja in obstojnejša.

CENIK REGENERACIJE BATERIJ IN AKUMULATORJEV

24V baterije

250€ + DDV

regeneracijo baterije

zamenjavo vezja

barvanje (po potrebi)

dolivanje destilirane vode

48V baterije

390€ + DDV

regeneracijo baterije

zamenjavo vezja

barvanje (po potrebi)

dolivanje destilirane vode

80V baterije

520€ + DDV

regeneracijo baterije

zamenjavo vezja

barvanje (po potrebi)

dolivanje destilirane vode